IMG_1431.JPG

Dino protesterade mot fossilfria bränslen på LLT:s bussar

Publicerad i:

LLT:s val att bli än mer miljövänliga och med det kasta av Dino från bussen blev droppen. Dino skapade sig en Instagramprofil och gav sig ut både på Instagram och irl för att protestera. Varje vardag i två veckors tid kunde Dino ses kring busshållplatsen på Smedjegatan med sin protestskylt. Och på Instagram värvade han följare. Allt i kampen mot LLT och fossilfria bränslen. Till sist gav han upp och det ryktas nu att han flytt till mer fossilvänliga länder på sydliga breddgrader.

Det hela började med LLT:s beslut att gå från vanlig diesel till HVO 100, en fossilfri diesel som släpper ut närmare 90 procent mindre växthusgaser i Luleås tätort. Vinter anlitades att skapa en kampanj kring temat fossilfritt och gick ALL IN! 

Dinosaurie-vinyler sattes upp på några av bussarna utan förklaring veckorna innan lansering. Detta gav effekt och blev en snackis på stan.

Presskonferens inne i en av LLTs bussar hölls för både tidningarna, radio och TV. Där fanns även en protesterande Dino på plats som motvikt.

Två filmer producerades i samarbete med filmaren Jimmy Sundin. Den första släpptes samma dag som presskonferens hölls. Den andra fick Filmstadens biobesökare se premiären av veckan där efter. Då kom även en kampanjdel upp på LLT:s webbplats med film och mer information på.

Dinosauriespår målades på trottoarerna vid busshållplatsen på Smedjegatan. 

Vinter ordnade även en fototävling på Instagram och Facebook där alla uppmanades att fotografera rymlingen Dino som vägrade ge upp utan höll sina protester kring Smedjegatans busshållplats. 

Bussbaksidor med information om 100 % fossilfritt sattes upp för att rulla under en längre tid. 

 

Arbetsgrupp Vinter:

  • Helena Eriksson, projektledare
  • Britt-Marie Rauman Krohn, copywriter
  • Henrik Larsson, art director och dinosaurietämjare
  • Jimmy Sundin, filmproducent
Publicerat torsdag 11 januari, 2018