VINTER-webb-artikel-Pride.png

Regnbågshus hyllar mångfalden

Publicerad i:

Älvsbyhus bekände färg och gick i år in som officiell Bronze Partner till Stockholm Pride.
- Vi tror på alla människors lika värde och vår värdering är enkel – vi skapar hem för alla familjer, säger Kent Johansson, vd Älvsbyhus.

- Det är med stolthet vi jobbat med kampanjen, det känns bra att vara en del av något så fint… och färgglatt, säger Ronny Olovsson, PR strateg på Vinter.

Sveriges största småhustillverkare tar tydlig ställning, som sponsor till Stockholm Pride väljer man nu att måla sitt visningshus på Nybygget utanför Stockholm till ett ”regnbågshus”. I samarbete med Vinter där den färgglada designen och kampanjen togs fram av designstrategen Fredrik Johansson i samarbete med PR-strategen Ronny Olovsson utvecklades en väl synlig kommunikation. Digitalt, via sociala medier, i print i tidningen QX och – viktigast av allt – rent fysiskt i verkliga livet ute på Nybygget intill Arlanda.

Kent Johansson, vd, Älvsbyhus, tycker att ställningstagandet är lika viktigt som självklart:
- Vi har engagerat oss genom sponsring tidigare. Inte minst för miljö, idrott och kultur – viktiga komponenter för att människor ska må bra och kunna utvecklas. Och det här gäller såklart alla människor. Oavsett sexuell läggning eller könsidentitet, säger Kent Johansson och fortsätter:
- När vi bygger våra hus är det med tanken om att vi skapar hem för familjer. Oavsett hur de ser ut.
Christian Gerdes, Festivalchef Stockholm Pride, Viktoria Hejeryd, Kassör, deltog i målandet av regnbågshuset och är glada över stödet:
– Jag tycker det är en fantastisk symbol, den kommer att vara väldigt synlig. Alla som vill åka till flygplatsen kommer känna en känsla av eufori när de ska lämna landet och förhoppningsvis känna att de vill vända och stanna kvar, säger Christian Gerdes.
– Pride-flaggans färger i sig brukar man förklara står för mångfald. Det ska symbolisera att vi människor står för så många olika varianter, säger Christian Gerdes.
– Just färgerna skapar ju otroligt mycket glädje och gemenskap. Bor man i ett sådant hus måste det vara fantastiskt roligt hela dagarna, säger Christian Gerdes.
– Ja, jag kan tänka mig att du blir glad varje gång du går ut. Man vill bara stanna hemma, säger Viktoria Hejeryd.Älvsbyhus avsiktsförklaring bakom sponsorskapet av Stockholm Pride:
Några är svarta. Några gula. Flera vitaste vitt. En del är av tradition röda, med vita knutar.
Men, alla våra hus är välkomnande hem för familjer. Sköna människor av alla de slag som valt att leva tillsammans. För kärlekens skull.
Vi älskar den grundläggande tanken om människors lika värde. Och därför är det också självklart för oss att aktivt stötta Stockholm Pride.
Oavsett vem du är så är slutpoängen för oss densamma. Vi levererar högkvalitativt boende till marknadens bästa pris till alla. Ett smartare val, helt enkelt.

 

 Webbanimation

 

älvsbyhus Pride Design pr design

Publicerat måndag 21 augusti, 2017

Läs också: