Skärmavbild 2017-05-09 kl. 10.30.20.png

Rörligt bokslut gav nationellt eko

Publicerad i:

 Ett bokslut som är kul? Så kul att andra kommuner i Sverige ringer och är nyfikna på hur man gör!
Jo, Luleå kommuns nytänkande val att presentera året i siffror med en film fylld av rörlig grafik blev en succé.

Katja Güth Laitila, kommunikatör, Luleå kommun:

Att redovisa kommunens bokslut kan vara rätt så tråkiga måsten. Till slut är det bara ekonomer som förstår allt. Vi försökte göra kommunens årsredovisning och bokslut tillgängliga för alla. Filmen som Vinter tog fram i samarbete med oss blev ett lysande exempel på hur kommunikation kan hitta nya sätt att förmedla komplicerade sammanhang

Pär Wallin, art director, Vinter:

Utmaningen låg i att redovisa siffror och information på ett tydligt och enkelt sätt. Grafiskt arbetade vi fram ett infographics-manér där vi blandar grafik med bilder. Eftersom Luleå kommun inte har använt sig av rörlig media på detta sättet tidigare kändes det väldigt spännande att tillsammans med dom arbeta fram ett sätt där dom kan berätta ganska krångliga saker på ett mer lättbegripligt sätt. Allt för att fler medborgare då kan få ta del av viktig information och hur Luleå kommun arbetar för att skapa ett attraktivare Luleå.

- Jag tycker det är roligt att Luleå kommun vågar tänka nytt, nya format och i nya kanaler. Det ökar tillgängligheten mot medborgarna, visar på en vilja att öka dialog och transparensen, säger David Hakeberg, digital kreatör, Vinter.

rörligt film luleå kommun Luleå

Publicerat tisdag 9 maj, 2017

Läs också: