nll-film.png

Norrbottens läns landsting blir Region Norrbotten

Publicerad i:

För att på ett enkelt sätt förklara det kommande namnbytet till Region Norrbotten har Vinter på uppdrag av Norrbottens läns landsting (NLL) producerat en liten film.
– Tillsammans med Vinter hittade vi en bra lösning för att på väldigt kort tid förklara en förändring som för många är ganska abstrakt, säger Jenny Hakeberg, kommunikatör på NLL.

Norrbottens läns landsting arbetar med tandvård, hälso- och sjukvård, kultur, regional utveckling och kollektivtrafik. De ansvarar för att vi som bor i länet ska ha trygg vård, ett rikt kulturutbud och fungerande kommunikationer. Men landstinget jobbar också för ett attraktivt Norrbotten med utveckling och tillväxt. Och nu är det dags att ta ett ännu större ansvar. 

– Från och med den 1 januari 2017 blir det vår uppgift att samordna det regionala utvecklings- och tillväxtarbetet i Norrbotten. Vi blir en tydligare företrädare för Norrbotten och norrbottningarna, och det här vill vi nå ut med och förklara. Filmen är en del i det arbetet, säger Jenny Hakeberg.

Förändringen innebär i huvudsak att man från och med årsskiftet ska administrera, planera, hjälpa till med finansiering, och att stötta dialogen mellan olika aktörer i och utanför länet. Ett naturligt steg, men en så pass stor förändring att man byter namn från Norrbottens läns landsting till Region Norrbotten. Ett namn som bättre beskriver det nya uppdrag man fått.

För att på ett enkelt sätt förklara allt detta, har Vinter på uppdrag av NLL producerat en liten film. Varsågoda, enjoy.

nll film

Publicerat fredag 18 november, 2016

Läs också: