Hektor.jpg

Hektor håller formen

Publicerad i:

Hektor Pettersson pluggar till grafisk designer på Mittuniversitet. Efter att ha gjort praktik på Vinters Stockholmskontor under våren, fortsätter han nu att hjälpa oss med diverse uppdrag.

Berätta lite mer om dig själv!
- Bortsett från att syssla med grafisk design, som täcker upp en väldigt stor del av min vakna tid, lyckas jag klämma in några avsnitt av en serie eller ett par hundpromenader runt om i Sundsvall. Tillsammans med min sambo och hund flyttade jag till Sundsvall från Luleå för studier, men kommer fortsätta resan nedåt mot Stockholm i framtiden.

Hur blev du intresserad av grafisk design?
- Gnistan tändes i relativt unga år och jag började med animation och rörlig grafik i form av streckgubbars gruff och stoj. Med tiden har intresset kommit att innefatta webbdesign, typsnittstillverkning och allt där mittemellan.

Har du några förebilder inom formgivning?
- Det som inspirerar mig är personer som är extremt skickliga på det de gör, men även originella och kreativa lösningar som lämnar en med hakan i backen. Det varierar alltså väldigt mycket till vem och vad jag ser upp till. Men om jag ska nämna någon blir det Alex Trochut som jag många gånger återkommer till för att fylla på inspirationsdepån. Han har en väldigt färgglad och livlig stil, och det händer mycket i hans design.

För Vinters räkning har du gjort en del kul grejer den senaste tiden.
- Precis. Vi har till exempel uppdaterat Luleå Hockeys grafiska profil; gett den ett modernt och sportigt uttryck i form av en blandning av atletisk typografi och funktionell design. Vad som är spännande är hur det grafiska kring en klassisk, nästan historisk logotyp, tar form i en helt annan tid än när den ritades. I stora drag handlar det om det nya visuella språk som Luleå Hockey kommer tala.
- Jag har också jobbat med CRAMO till deras kampanj under fotbolls-VM, där ett helt lag av maskiner fick egna fotbollskort.

Grafisk design

Publicerat fredag 31 augusti, 2018

Läs också: