IMG_8277[1].jpg

Stolta historier som sprider sig

Publicerad i:

Det är bara jämmer och elände. Eller, stämmer det verkligen?
Magasinet Original Luleå Story fortsätter att lyfta de goda historierna – och sprider glädje.
- Det här är inget skryt, utan ren fakta, säger Mariana Vnuk, redaktör och copywriter på Vinter.

Precis som i de tidigare numren av magasinet Original Luleå Story, vill Luleå kommun lyfta guldkornen i form av platser, händelser, människor och miljöer. Saker som gör Luleå till just Luleå – och som lätt kan glömmas bort i statistik och grådassigt väder.  
Här ges också Luleåborna själva chansen att visa upp sin bild av stan.
- Ja, vi vill att Luleåborna ska visa upp sin egen bild av Luleå i vårt magasin. Här finns det utrymme för många spännande och intressanta historier som vi vill hjälpa till att sprida till våra besökare, näringslivet, Luleåbor och potentiella Luleåbor, säger Karl-Henrik Dagman, marknads -och kommunikationsansvarig för varumärket Luleå och fortsätter:
- Vi har ett dynamiskt samarbete med Vinter där vi tillsammans kan bidra till att skapa ett bra magasin, både gällande innehåll och design. Jag tycker också att vi lyfter kvaliteten på magasinet för varje nummer. Mariana Vnuk, redaktör och copywriter på Vinter håller med.
- I en tid då allt ska gå så snabbt och lätt blir ytligt, är det oerhört fint att få skapa något genuint som får ta för sig både till ord och bild. Det är också ett utmärkt tillfälle för kommunen att lyfta mångfalden. Jag och Peter har väldigt roligt på jobbet när vi ägnar oss åt det här.
- Vissa gånger fungerar faktiskt ”gammelmedia” bäst, ett rejält magasin som man kan bläddra i och som det får ta tid att läsa. Vi har till det här numret utvecklat formen ytterligare – en riktigt snygg produkt, säger Peter Kemi, grafisk formgivare på Vinter.Du hittar Original Luleå Story på Luleå Airport, stans hotell samt Luleå Turistcenter i Kulturens hus.

Arbetsgrupp Vinter
Mariana Vnuk, redaktör och copywriter
Peter Kemi, grafisk formgivare

Publicerat onsdag 29 november, 2017