vinterwebbtopp2.jpg (1)

Stolt designlösning

Publicerad i:

Vinter fick i uppdrag att ta fram årets affisch och annons till Luleå Pride. Deras önskemål var att de ville ha ett nytt uttryck och lite ”renare” design då det varit många budskap på tidigare års affischer.

 Fredrik Johansson, designstrateg, Vinter, om lösningen:

Vi har gjort en visuell hyllning till mångfalden, till bråkstakarna, till dom nytänkande. Vi har skapat ett visuellt uttryck som särskiljer och informerar. I grunden ligger enkla svartvita illustrationer. Som vi sedan färgsätter genom att addera pridefärgerna i vattenfärgsform över hela ytan. En färgsättning som vägrar hålla sig innanför linjer och/eller ramar. Något som sätter färg på den tänkta upplevelsen för besökaren.

- Vår design går att använda på två sätt för att skapa både stark igenkänning och samtidigt garantera god läsbarhet. Antingen använder vi den grafiska illustrativa varianten med negativ ordmärke PRIDE 2017 i mitten. Eller så använder vi den minimalistiska designen med det färgsatta ordmärket PRIDE 2017 i mitten. Båda använder samma typografi och layoutregler så igenkänningen kommer att vara mkt stark mellan dessa. Speciellt om dom hänger bredvid varandra.

 Luleå Pride äger rum 16-18 juni 2017. Läs mer om Luleå Pride här luleapride.se

 

 

Pride affisch

Luleå norrbotten design Grafisk formgivning Grafisk design

Publicerat torsdag 15 juni, 2017

Läs också: