Par_Lager_1200x614.png

Pär Lager ny styrelseordförande för Vinter

Publicerad i:

På cv:n finns vd för reklam- och kommunikationsskolan Berghs School Of Communication, chef för affärsutveckling i börsbolaget Sifo Group, politiskt sakkunnig på Utbildningsdepartementet samt chef för strategi och omvärldsanalys på Svenska Spel, styrelseposter för flera Tech startups samt bland annat Plan International Sverige, Kulturfonden Sverige Finland. Dessutom en karriär i landslaget i cykel.


Nu kliver Pär Lager in som styrelseordförande på Vinter.
– Jag har imponerats över deras smarta sätt att arbeta med kommunikation.
 
Vinter är en nationellt uppmärksammad kommunikationsbyrå som bland annat vunnit Årets Byrå 2012 och 2015 och etablerat sig som en nationell partner för bolag på en nationell eller internationell marknad. I dag har byrån kontor i Luleå, Skellefteå, Umeå och Stockholm. Byrån har representation i UD:s projekt Team Sweden för KKN och är en av skaparna av NMW, Norrbotten Media Week.
Nu har byrån gjort klart med en ny välmeriterad styrelseordförande: Pär Lager.
Ronny Olovsson, partner och PR-strateg, Vinter:
– Den utvecklingsresa Vinter haft de senaste tio åren går att knyta till det faktum att vi valt att rekrytera starka externa namn för att leda styrelsen. Personer som drivit på oss delägare att utveckla Vinter och även öppnat för nya möjligheter både vad gäller nya affärer och nya kompetensområden. Vi vill på den här posten ha en person som utmanar oss och utvecklar oss. I den resan är Pär Lager en logisk pusselbit där vi står i dag. Han har en cv som talar för sig själv och ett härligt personligt driv som borde buteljeras och säljas. Det känns fantastiskt kul och inspirerande att han leder vår styrelse nu.
Pär Lager, ny styrelseordförande i Vinter:
– Jag har följt Vinter en längre tid och imponerats över deras smarta sätt att arbeta med kommunikation, entreprenörskraft och vassa kunder. Att byrån drivs av ägarna själva ger också en grund för snabba beslut och rätt utveckling, vilket är helt avgörande för att kunna ha ett attraktivt erbjudande i vår bransch som präglas av stora förändringar.  Jag lockas också av att Vinter finns på flera tillväxtmarknader i Sverige, till exempel Stockholm och Luleå.
Vad händer nu?
– Vi har rivstartat arbetet i styrelsen och kommer att presentera en hel del nya satsningar under 2017. Det kommer bli en spännande tid! lovar Pär Lager.
 
 
Fakta/Pär Lager
Pär Lager, 45 år, är sedan början av 2000-talet en av Sveriges mest uppskattade föreläsare i ämnen som ledarskap, innovation och kommunikation. Han har en både gedigen och unik ledarerfarenhet från börsnoterat internationellt företag, mellanstora ägarledda bolag, startups samt offentlig sektor.
Idag VD för utbildningskoncernen Anthon B Nilsen Utbildning och styrelseordförande i tex Berghs, Iris Sverige, Academy och ledamot i tex Plan International, Sensavis och Kulturfonden för Sverige och Finland.
Tidigare VD för Berghs, VD Talarforum, Politiskt sakkunnig i Regeringskansliet, Chef för affärsutveckling för Observer/Sifo Group, Chef strategi/omvärldsanalys Svenska Spel.
Pär har en magisterexamen i Statsvetenskap, med inriktning på svensk politik och journalistik. Innan arbetslivet hade Pär en karriär i landslaget i cykel och just nu skriver han på boken ”Kommunikativt ledarskap” som kommer ut i höst.

Vinter Pär Lager Styrelseordförande

Publicerat torsdag 22 december, 2016

Läs också: