FB-autosvar.png

Vinter.guide: Autosvar från din Facebooksida

Publicerad i:

Se till att du får koppla av och njuta av din helg eller ledighet utan känslan av att ständigt behöva vara inloggad på din Facebooksida med hjälp av Facebooks Autosvar för Meddelanden. Vinters digitala strateg Carin Elvhammar guidar dig genom inställningarna.

1. Logga in på Facebook och navigera till din Facebooksida.
Förfarandet fungerar på samma sätt oavsett om du har adminrättigheter som Privatperson eller via Businessmanager.

2. Klicka på ”Inställningar” uppe i högra hörnet ovanför omslagsbilden.

3. Välj ”För meddelanden” i navigeringen på vänster sida.

 

Här kan du nu ställa in följande:

  • Om tryck på Enter ska skicka ditt meddelande direkt.
  • Svarsassistenten, dvs schemalagda autosvar. Dessa ställer du in genom att först slå på funktionen sedan klicka på ”Ändra” för att skriva ett mer personligt meddelande och ställa in schema. Ha förslagsvis autosvar aktiverat kvällar och helger.
  • Skicka direktsvar till samtliga personer som skickar ett meddelande till sidan. Ett exempel kan vara ”Tack Carin för att du kontaktar Kunden AB. Vi svarar dig så snart som möjligt. För akuta frågor ber vi dig kontakta oss på telefon istället. Ha en bra dag!”

  • Ett inledande meddelande som personer som inleder en konversation med er får upp direkt. Till exempel: ”Välkommen till vår Facebooksida! Fråga gärna om det är något du undrar över så svarar vi så snart vi kan.”

Dina inställningar sparas direkt om du bara aktiverar dem. Om du till exempel ändrar ett meddelande behöver du klicka även på "Spara".

Ska du bara vara borta från Facebooksidan en kort stund, till exempel under ett möte, så kan du aktivera funktionen ”Borta” direkt under Meddelanden. Detta kan du även göra från din mobiltelefon när du använder Pages/Sidor-appen.

 Bortafunktion Facebook

Glöm dock inte att checka av alla inkomna meddelanden då och då så du inte missar något, även under perioder då du inte är konstant aktiv.  

Vill du ha fler tips och råd om hur du kan optimera er närvaro i sociala medier?
Kontakta oss

vinter.guide facebook

Publicerat onsdag 2 november, 2016

Läs också: