Release Finans

Release för Release Finans!

Publicerad i:

Ett nytt spännande finansbolag reser sig på den svenska marknaden. Release Finans med rötterna i Umeå har som mål att med ett starkt fokus på service och kärlek göra sina kunder vansinnigt nöjda. Vinter har varit med från ruta ett i skapandet av bolagets varumärkes- och kommunikationsstrategi samt grafiska profil och webbplats. 

- Ja, om man ska lyckas måste man bygga starka relationer. Både med kunder, anställda och med leverantörer som Vinter, säger Staffan Wikström, Marknadschef på Release Finans.

Release Finans bildades i december 2013 av Krister Olsson och Anders Åström. Två mycket starka Umeå-profiler. Tillsammans med ett starkt team av andra profiler ska de ta finansbranschen till nästa nivå. För närvarande har man 19 anställda med en samlad branscherfarenhet på cirka 240 år. 

- Många av oss arbetade tillsammans redan inom Resonia Leasing på 80-talet. De flesta var sedan med och startade upp leverantörsleasing inom Siemens Financial Services. Båda bolagen med bas i Umeå. Men nu är det dags att ta nästa steg. Vi har känt till Vinter under lång tid men precis som med mycket annat handlar det om timing. Nu var timingen rätt och resultatet av samarbetet är minst sagt tillfredsställande, säger Staffan Wikström

Vinter har tagit fram en varumärkes- och kommunikationsstrategi, grafisk profil, logotyp och webbplats.
- Vi ville hitta ett uttryck som andades en fräschör samtidigt som vi vill vara relativt fäiga. Affärs-snygga. Känslan att man med Release Finans tjänster kan genomföra saker och sedan bli glad skulle genomsyra bildmanéret. På så sätt skapar vi en snabb visuell koppling till varumärket. Hela arbetsgruppen inklusive webbteamet har haft mycket skoj under resans gång, Fredrik Johansson, Design Director på Vinter.   

Besök Release Finans webbplats

 

Releasemapp 

Release -webb

webbplats grafisk-profil logotyp kommunikationsstrategi ny-webb varumärkesstrategi Grafisk profil responsive-design mobilt mobil

Publicerat onsdag 9 april, 2014

Läs också: